Welcome to the H4O - HUMMER 4x4 Off Road.
Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Super Swamper

    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Ontario, CA
    Posts
    2,304
    Thanks
    438
    Thanked 462 Times in 345 Posts

    Turning signal/Harvard light not blinking

    So I'm guessing the blinking fluid must have ran out since my blinkers don't blink jk.

    Anyways I noticed that my right side turning signal don't blink (fender, and rear tail light) the right side front one on the grill does blink. What's odd is that all of the lights are on but the fender and tail light don't blink...the turning right signal indicator on the dashboard does blink faster when setting it on for a right turn...i originally figured a bulb went out and was causing the issue but like I already stated they all light up. What could my issue be.🤔🤔🤔

    Sent from my SM-G930T using Tapatalk
    2007 H3 Luxury-Adventure Package...NO More CHROME.
    Wrangler MT/R with Kevlar 315/75/16, Wheel Adapters By MotorSport, Odyssey 31M-PC2150ST-M, SAS, Bilstein 7100 series with reservoirs, Pulse-Plugs, AirDoc, K&N Air-Filter, self-rebuilt SS Mega Monster Transmission, ARB Safary Snorkel and Differential breathers , 1" daystar body lift, external trans-cooler, Modded Front Bumper, Mud Inside, Camouflage Paint Job...And A Bunch Of Stickers.

  2. #2
    Mud Terrain

    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Sunset, Utah
    Posts
    835
    Thanks
    108
    Thanked 93 Times in 82 Posts
    The tail light bulb has two filiments​. One for turn and brake. The other for when headlights are on.
    Your tail light bulb is bad.

    Sent from my Moto G (4) using Tapatalk

    Know your Bugs Bunny.... Very important.

  3. #3
    Super Swamper

    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Ontario, CA
    Posts
    2,304
    Thanks
    438
    Thanked 462 Times in 345 Posts
    Quote Originally Posted by deserth3 View Post
    The tail light bulb has two filiments​. One for turn and brake. The other for when headlights are on.
    Your tail light bulb is bad.

    Sent from my Moto G (4) using Tapatalk
    Thank you sir that was it is get one tomorrow luckily I was going to be working on this section to wiring my additional backup lights and backup camera. 👍👍

    Sent from my SM-G930T using Tapatalk
    2007 H3 Luxury-Adventure Package...NO More CHROME.
    Wrangler MT/R with Kevlar 315/75/16, Wheel Adapters By MotorSport, Odyssey 31M-PC2150ST-M, SAS, Bilstein 7100 series with reservoirs, Pulse-Plugs, AirDoc, K&N Air-Filter, self-rebuilt SS Mega Monster Transmission, ARB Safary Snorkel and Differential breathers , 1" daystar body lift, external trans-cooler, Modded Front Bumper, Mud Inside, Camouflage Paint Job...And A Bunch Of Stickers.

  4. #4
    Mud Terrain

    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Sunset, Utah
    Posts
    835
    Thanks
    108
    Thanked 93 Times in 82 Posts
    Might want to do yourself a favor. Bulbs on both sides are about the same age. So one can foresee the other side going out soon too.
    To remove the rear brake light fixture. Open the rear door, removed the two screws to the fixture. Then pull straight back. Hopefully the clips won't break. But my bulbs usually go out when it's freezing.

    Sent from my Moto G (4) using Tapatalk

    Know your Bugs Bunny.... Very important.

  5. #5
    Super Swamper

    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Ontario, CA
    Posts
    2,304
    Thanks
    438
    Thanked 462 Times in 345 Posts
    Quote Originally Posted by deserth3 View Post
    Might want to do yourself a favor. Bulbs on both sides are about the same age. So one can foresee the other side going out soon too.
    To remove the rear brake light fixture. Open the rear door, removed the two screws to the fixture. Then pull straight back. Hopefully the clips won't break. But my bulbs usually go out when it's freezing.

    Sent from my Moto G (4) using Tapatalk
    Yes i plan on replacing them all, I'll see if they have led tomorrow too. If not it should be enough with the 2 new pod ligths

    Sent from my SM-G930T using Tapatalk
    2007 H3 Luxury-Adventure Package...NO More CHROME.
    Wrangler MT/R with Kevlar 315/75/16, Wheel Adapters By MotorSport, Odyssey 31M-PC2150ST-M, SAS, Bilstein 7100 series with reservoirs, Pulse-Plugs, AirDoc, K&N Air-Filter, self-rebuilt SS Mega Monster Transmission, ARB Safary Snorkel and Differential breathers , 1" daystar body lift, external trans-cooler, Modded Front Bumper, Mud Inside, Camouflage Paint Job...And A Bunch Of Stickers.

  6. #6
    Mud Terrain

    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Sunset, Utah
    Posts
    835
    Thanks
    108
    Thanked 93 Times in 82 Posts
    If you go led, you will also need load resistors. Without the resistor the truck will think there's a bad bulb present and will blink fast.

    Sent from my Moto G (4) using Tapatalk

    Know your Bugs Bunny.... Very important.

  7. #7
    Super Swamper

    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Ontario, CA
    Posts
    2,304
    Thanks
    438
    Thanked 462 Times in 345 Posts
    Quote Originally Posted by deserth3 View Post
    If you go led, you will also need load resistors. Without the resistor the truck will think there's a bad bulb present and will blink fast.

    Sent from my Moto G (4) using Tapatalk
    Always something hahaha cant never be as easy as plug and play lol I'll research those resistors tomorrow.

    Sent from my SM-G930T using Tapatalk
    2007 H3 Luxury-Adventure Package...NO More CHROME.
    Wrangler MT/R with Kevlar 315/75/16, Wheel Adapters By MotorSport, Odyssey 31M-PC2150ST-M, SAS, Bilstein 7100 series with reservoirs, Pulse-Plugs, AirDoc, K&N Air-Filter, self-rebuilt SS Mega Monster Transmission, ARB Safary Snorkel and Differential breathers , 1" daystar body lift, external trans-cooler, Modded Front Bumper, Mud Inside, Camouflage Paint Job...And A Bunch Of Stickers.

  8. #8
    All Terrain
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Wisconsin
    Posts
    675
    Thanks
    2
    Thanked 67 Times in 62 Posts
    I'd also make certain the wires at the rear bumper underneath are in good shape. There the ones that connect to the pigtail for the towing.

  9. The Following User Says Thank You to Happy Hummer For This Useful Post:

    deserth3 (06-16-2017)

  10. #9
    Super Swamper

    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Ontario, CA
    Posts
    2,304
    Thanks
    438
    Thanked 462 Times in 345 Posts
    Quote Originally Posted by Happy Hummer View Post
    I'd also make certain the wires at the rear bumper underneath are in good shape. There the ones that connect to the pigtail for the towing.
    Yea I fixed those a while a go since 2 were getting cut thru...
    Now so Fri morning I went to autostore bought the same light bulbs and replaced them all 4...the turning signal and everything worked perfect...so I thought that was the end of that...but it wasnt i went to another store nearby and maybe was there like an hr or so when I comeback I tried to start the truck and nothing just a click as if the battery was dead got a jump start from someone and started up no problem drove all the way back home no problem...so i shut it off and try turning it back on and nothing I have a big battery and the drive home was lime 20 min so some charge should have happened as well I don't see how my giant odesy battery would drain on just 1 hr or so that I was inside the store I went after I replace the light bulbs...anyways jump start it again and I let it idle for 40 min turned it off and nothing dead again...my battery terminal are nice and tight and not the oem crap...the battery is probably 2 years old...so I'm thinking maybe my alternator went bad...or what could it be...i was thinking maybe it could be the passlock crap as well, since I tried and drive it and not too far in the drive it just died on me...got another jump start and drove back.
    Quote Originally Posted by Happy Hummer View Post
    I'd also make certain the wires at the rear bumper underneath are in good shape. There the ones that connect to the pigtail for the towing.

    Sent from my SM-G930T using Tapatalk
    2007 H3 Luxury-Adventure Package...NO More CHROME.
    Wrangler MT/R with Kevlar 315/75/16, Wheel Adapters By MotorSport, Odyssey 31M-PC2150ST-M, SAS, Bilstein 7100 series with reservoirs, Pulse-Plugs, AirDoc, K&N Air-Filter, self-rebuilt SS Mega Monster Transmission, ARB Safary Snorkel and Differential breathers , 1" daystar body lift, external trans-cooler, Modded Front Bumper, Mud Inside, Camouflage Paint Job...And A Bunch Of Stickers.

  11. #10
    Mud Terrain

    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Sunset, Utah
    Posts
    835
    Thanks
    108
    Thanked 93 Times in 82 Posts
    More likely alternator. Most parts stores will check you charging system for free

    Sent from my Moto G (4) using Tapatalk

    Know your Bugs Bunny.... Very important.

  12. The Following User Says Thank You to deserth3 For This Useful Post:

    Panzer07 (06-18-2017)

  13. #11
    El Diablo
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Scottsdale
    Posts
    8,110
    Thanks
    443
    Thanked 2,903 Times in 1,401 Posts
    At least get the battery tested first to see if it's holding a charge. It could be alternator, but your first step (after terminals) is always battery.

  14. #12
    Super Swamper

    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Ontario, CA
    Posts
    2,304
    Thanks
    438
    Thanked 462 Times in 345 Posts
    Will do the battery first will swap it to other vehicle and run it and go from there, thank you guys

    Sent from my SM-G930T using Tapatalk
    2007 H3 Luxury-Adventure Package...NO More CHROME.
    Wrangler MT/R with Kevlar 315/75/16, Wheel Adapters By MotorSport, Odyssey 31M-PC2150ST-M, SAS, Bilstein 7100 series with reservoirs, Pulse-Plugs, AirDoc, K&N Air-Filter, self-rebuilt SS Mega Monster Transmission, ARB Safary Snorkel and Differential breathers , 1" daystar body lift, external trans-cooler, Modded Front Bumper, Mud Inside, Camouflage Paint Job...And A Bunch Of Stickers.

  15. #13
    Baja
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Bellflower, CA
    Posts
    1,350
    Thanks
    266
    Thanked 266 Times in 182 Posts
    Gotta love those electrical gremlins. Stay away from LEDs for running lights. Offroad lights only.
    2006 H3 Adventure/Luxury


 

Similar Threads

  1. H3 Rear Turn Signal and Tail Light Issues - BCM issue?
    By Spidermonkey in forum HUMMER H3 2006-2010; H3T 2009-2010
    Replies: 10
    Last Post: 10-03-2016, 06:12 PM
  2. wtb OEM GM Export Clear Turn Signal Lights
    By H3ATH3N in forum HUMMER H3 2006-2010; H3T 2009-2010
    Replies: 7
    Last Post: 06-08-2015, 01:14 PM
  3. WTB Turn signal lights H2
    By PzYkED in forum The Swap Meet
    Replies: 2
    Last Post: 04-20-2015, 05:18 PM
  4. Federal Signal 100W Speaker
    By SolidusJ in forum HAM, CB, Navigation, Electronics
    Replies: 4
    Last Post: 01-23-2014, 07:38 PM
  5. Need help with H3 Rear Turn Signal Light
    By ADOR in forum HUMMER H3 2006-2010; H3T 2009-2010
    Replies: 4
    Last Post: 05-02-2013, 04:37 PM

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Logout